email

EMAIL
objednavky@vsetkonaradie.sk


phone

KONTAKT
+421 948 255 085


twitter facebook instagram google plus

 

DOVOZ ZDARMA Doručenie zdarma pri objednávkach nad 100 € platí len pre SR

 

Kajenské korenie 20g 16000

Záručná doba: 24 mesiacov
Kód: 16000
EAN: #NEDOSTUPNÝ
Dostupnosť: na sklade
0.75 bez DPH
0.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kajenské korenie (cayenne)

Kajenské korenie, z gréckeho slova “štípať”, v skutočnosti nie je korenie, ale prášok zo sušených chili papričiek druhu Capsicum frutescens. Pochádza z Indie a do Európy bol privezený v 16 storočí. Má žltú až červenú farbu a veľmi pálivú chuť. Kapsaicin, pálivá zložka kajenského korenia má na telo zahrievajúci účinok. Pri Neera Detox kúre uvoľňuje nahromadený hlien vo vnútorných výstelkách tela, kde sa ukladajú toxíny. Zvyšuje produkciu slín až 20 krát.

Podporuje látkovú výmenu a vďaka tomu organizmus spaľuje tuky až o 25% rýchlejšie. Tuk sa neukladá v tele, ale hneď sa premení v energiu. Ďalšie látky obsiahnuté v cayenskom korení okrem toho podporujú tvorby hormónu šťastia, endorfínu – a kto je veselý- menej je. Ďalšími účinkami kajenského korenia je úľava pri bolestiach hlavy, prospieva žalúdočnému a črevnému traktu , je prevenciou proti žalúdočným vredom, chráni pred infekciou, znižuje obsah cholesterolu, pôsobí proti obezite. Obsahuje vitamín C a horčík. Vďaka karotenoidom a flavonoidom má antibakteriálne účinky, čím posilňuje aj celkovú imunitu.

Prečo sa pri Neera Detox kúre sa nemusíte báť alergickej reakcie?

Pálivé korenie môže u ľudí alergických na určité potraviny povzbudzovať alergické reakcie uvádza štúdia z viedenskej nemocnice AKH. Niektoré korenia ako je paprika, cayenské korenie a chili korenie, zvyšuje svojim pôsobením na výstelku tráviaceho traktu riziko, že alergické súčasti preniknú do tela. Ich pôsobením dochádza totiž k tomu, že výstelkové bunky sa od seba v miestach vzájomného kontaktu odďaľujú a napr. mliečne alebo pšeničné bielkoviny (čo sú známe alergény), ktoré sú normálne tak veľké, že výstelkovými bunkami neprejdú, tak môžu do tela preniknúť. Joanne Luptonová, profesorka výživy na texaskej A&M Univerzite, komentuje, že to vysvetľuje, prečo niektorí ľudia majú alergické reakcie potom, čo jedia pálivé jedlá. „ Nejde o reakciu na papriku alebo cayenské korenie, ale došlo jednoducho k porušeniu bariéry, ktorá normálne alergické zložky stravy nepustí do vnútra do tela.”